Twitter’da 140 karakter sınırını aşmanın yolu: tweetizr

Twitter’da 140 karakter sınırını aşmanın yolu: tweetizr

8 Aralık 2014 0 Yazar: Cem Kefeli
tweetizr Logo

Twitter kullanıcıları bilirler ki her bir tweet en fazla 140 karakter içerebilir. Eğer siz de sıkı bir Twitter kullanıcısıysanız mutlaka bu karakter sınırıyla ilgili çeşitli yakınmalarınız olmuştur. Aslında bu durum Twitter’ın konseptinden kaynaklanıyor. Yani amaç kısa kısa mesaj vermek. Facebook’taki gibi paragraflar yazmak değil… Amaç daha kısa, ve daha öz… Bununla beraber Twitter ‘+’ karakteriyle mesajları bağlamanızı da desteklemiyor değil. Mesela ‘+’ karakteriyle bağlanmış mesajları tümden retweet edebiliyorsunuz. Yani bir yandan bir derece de olsa kullanıcıların hassasiyetini dikkate alıyor ama asıl konseptinden de vaz geçmiyor doğal olarak.

Geçtiğimiz günlerde kendi yapmış olduğum tweetizr isimli uygulamayı Google Play Store‘da yayımlamaya başladım. Uygulama ismini tweet’leştirmek anlamına gelen ve kendi türettiğim tweetizr kelimesinden alıyor. Temel olarak sizin yerinize tweet’lerinizi parçalara ayrmaya yarayan kullanışlı ve basit arayüze sahip bir uygulama. Siz atmak istediğiniz tweet’i tek bir paragraf halinde yazıyorsunuz ve sonrasında uygulama size bu tweet’i gönderdiğinizde nasıl bir görüntü oluşacağı ile ilgili ön izleme sunuyor. Bu ön izleme ekranı size tweet’lerin sıralanış şeklini, bağlama şeklini düzenleme fırsatı veriyor. Eğer bir düzeltme yoksa doğrudan post edebiliyorsunuz. Bu arada uygulama kesinlikle ve kesinlikle kullanıcı adınız ve şifrenizle ilgilenmiyor. Siz kullanıcı adınızı ve şifrenizi twitter ekranlarınızda giriyorsunuz ve bu ekranlarda tweetizr’ı yetkilendiriyorsunuz. Uygulamayı bu şekilde design etmemin hem kullanıcılara daha fazla güven sunacağını düşündüm hem de zaten kullanıcıların kullanıcı adı ve şifre türünden bilgilerinin güvenliğini sağlamak gibi bir yük altına girmek istemedim.

Uygulama’nın şu an için yalnızca ücretsiz versiyonu mevcut ve her hangi bir reklam da içermiyor. Yalnızca %33 oranında bir ihtimalle göndermiş olduğunuz tweet’lerin en son mesajına “powered by tweetizr” ibaresi ekliyor. Bu metni de her mesajınıza değil, verdiğim orandaki gibi her üç mesajdan birisine denk gelirse ekliyor. Böylece çok sıkıcı bir reklam görüntüsü de oluşturmuyor. Bu ücretsiz versiyonda toplamda 5 tweet’e kadar mesaj atabiliyorsunuz. Pro versiyonda tweet sayısını 15 yapmayı planlıyorum fakat yine de limitsiz olmasını düşünmüyorum. Çünkü 15 tweet’i aşan mesajların çok fazla uzayabileceği ve anlamını yitireceğini düşünüyorum yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı.

Aşağıda uygulamanın ekranlarına ait Google Play‘e de koyduğum birkaç görüntü paylaşıyorum. Uygulamayı edinmek için Google Play‘de “tweetizr” diye aratabilir ya da tweetizr.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Son olarak kullanışlı olması dileğiyle uygulamanın ismini koymamda fikirleriyle destek olan İsmail Başoğlu’na teşekkür ederim…